30.9.2015

Kohtaamisia







Hesarissa oli juttu tiistaisesta Human meets Human -tapahtumasta Kallion kirkosta. Toimittaja oli löytänyt monta englantia puhuvaa haastateltavaa. Minä olin tilaisuudessa myös lasteni kanssa, mutta tunnuin törmäävän vain ihmisiin, joiden kanssa ei oikein löytynyt yhteistä kieltä. En ehkä osannut myöskään lähestyä ja jutella yhtä rohkeasti.

Lapsilla ei ollut kieliongelmaa. Pomppulinnassa tuli hiki kaikille yhtäläisesti äidinkieleen katsomatta. Kaikista suvereeneimmaksi jään rikkojaksi osoittautui kuitenkin Vappu-vauva. Hän kerta kaikkiaan varasti huomion, sulatti hymyllään sydämet ja vieraili monessa sylissä kirkon pihalla. Joku halusi valokuvan itsestään ja vauvasta. Hän kertoi elekielellä että hänelläkin on lapsia, jossakin. Vauva jokelsi, kurkkuani kuristi.

Musiikki oli vauvan hymyn lisäksi toinen kieli, jota kaikki ymmärsivät. Kiitos UMO konsertista. Oma valokuvasaaliini jäi laihaksi (katso kuva), kun yritin vauva kainalossa paimentaa neljää lasta kuuntelemaan hiljaa ja antamaan muidenkin kuunnella. Katsokaa tuo linkki Hesariin, sieltä löytyy lisää tunnelmia ja videohaastatteluja.



Teksti ja kuva: Anu Rask

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Näkökulmat: Purukumi

Pureskelen ajatuksia, venytän ja paukuttelen. Haen sanoja sille, mistä minun on vaikea puhua.  Miten voi puhua siitä mille ei ole sanoja, us...