3.4.2015

Kuka nukkuu, kenen pitäisi valvoa?


Yksinäisenä yksilönä yhdessä Jeesuksen kärsimystiellä Kalliossa.


”Kokonaisuus, koko koettu matka, kuljettu tie ja maailman suurin tarina” Toteaa Kallion seurakunnan diakoni Nina Klemmt päällimmäisenä mieleen jääneistä tunnelmista ristintiestä.


Pääsiäisen aikaan Jeesus kävi läpi kärsimystien- matkan kuolemantuomiosta ja pilkasta ylösnousemukseen. Tämän matkan aikana läpikäydyt vaiheet voivat aiheidensa puolesta liittyä moneen myös nykypäivänä tunnistettuun ilmiöön. Monet kärsimystiehen liittyvät kysymykset, kuten: Kenelle pitää antaa anteeksi? Mikä on meidän ristimme? Ovat asioita jotka nousevat eri muodoissa esille jokaisen omassa elämässä.


Alppilasta Kallioon kulkevan kävelyn varrella hiljaisen viikon keskiviikkona
osallistujilla oli mahdollisuus paneutua ja pohtia kärsimystiellä toteutuneiden tapahtumien kosketusta omaan elämään. Kulkueen matka Alppilan kirkolta Kallion kirkolle kulki kuuden Kalliossa sijaitsevan pysähdyspaikan kautta. Mieleen nousseita teemoja pohdittiin myös  yhdessä muiden kanssa. Erityisesti Harjun vanha ruumishuone Aleksis Kiven kadulla sekä Kallion kirkon puisto pimenevässä hiljaisen viikon illassa nostivat monen ajatukset pintaan.



Taru Korpinen
Teresa Jokela














Kuvat: Taru Korpinen



















































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Näkökulmat: Purukumi

Pureskelen ajatuksia, venytän ja paukuttelen. Haen sanoja sille, mistä minun on vaikea puhua.  Miten voi puhua siitä mille ei ole sanoja, us...