13.10.2016

Club for five: ”Hiljainen hetki” -kirkkokonsertti Kallion kirkossa


Kirkko täyttyy hiljalleen eri-ikäisestä porukasta. Tunnelma on rauhallinen ja odottava. Eeva-Liisa Hurmerinta astelee puhujan paikalle ja lausuu tervetulosanat.

Sitten tulee hiljaista. 5 tummiin pukeutunutta hahmoa kävelee keskelle kirkkoa. Pysähtyy keskikäytävälle. Järjestäytyy piiriin. Kappale ”Maan korvessa kulkevi lapsosen tie” täyttää
kirkon kauniilla a cappella soinnillaan. Jotkut itkevät, jokainen nauttii. Kappaleen päätyessä tulee hiljaista.

Yhtye kävelee kirkon etuosaan puolikaareen. Kappaleet seuraavat toisiaan soljuvasti. Vaihtelua tulee, kun laulajat vaihtavat välillä järjestystään lavalla. saaden laulun soimaan uudella tavalla.

Ajan taju häviää. Joku taputtaa. Huomaan, että on tullut konsertin loppu. Yleisön raikuvat aplodit täyttävät kirkon. Yhtye tulee takaisin lavalle. Esittää vielä 2 kappaletta encorena. Toinen on yllättäen joululaulu. Tulee hyvin lämmin olo. Kirkkosalikin tuntuu jouluiselta, sillä valaistus on hiljalleen muuttunut hiukan jouluisemmaksi.

Konsertti päättyy. Ihmiset lähtevät hymyssä suin koteihinsa. Jäi lämmin ja kiitollinen mieli. Kiitos illasta Club for five!



Teksti ja kuva: Olivia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Näkökulmat: Purukumi

Pureskelen ajatuksia, venytän ja paukuttelen. Haen sanoja sille, mistä minun on vaikea puhua.  Miten voi puhua siitä mille ei ole sanoja, us...