html> Kallion kulma: Hyvää pääsiäistä!

Hyvää pääsiäistä!


Lupasin itselleni jo viikkoja sitten, että tänä pääsiäisenä voisin vain keskittyä olennaiseen, varata aikaa rakkailleni ja olla iloisin mielin. Juhlat ja lomat menevät liian usein ohi kiireessä, nyt yritän opetella turhasta stressistä pois.

Palmusunnuntaina lapsen kanssa virvoimme, varvoimme, istutimme vielä lisää ohraruohoa aiempien purkkien lisäksi ja nappasimme jo kaapista yhden Hello Kitty -pääsiäismunan ennakkopalkaksi. Sillä miksipä ei!





 


 


 





Itse aloitin pääsiäisen jo aamulla palmusunnuntain messussa Kallion kirkossa, ja nautin kirkon juhlallisesta tunnelmasta ja tällä kertaa jotenkin erityisen kauniilta kuulostavasta musiikista. Ja niinkuin usein, itkeskelin messun keskellä itsekseni jotain elämän sanoittamattomia suruja. (Miksi kirkossa aina alkaa itkettää?)

Seurakunnan tapahtumista (esite täällä!) olen bongannut omaan kalenteriini myös kiirastorstain messun päivällä, sopivasti ennen päiväkotiin kiirehtimistä, sekä pääsiäisyön messun Alppilan kirkossa. Viime pääsiäisenä olin ensimmäistä kertaa yöllä messussa ja se oli kyllä yksi vaikuttavimmista kirkkokokemuksistani ikinä! Edelleen se voittaa mielikuvissani esimerkiksi minkä tahansa joulukirkon. Tunnelma oli iloinen ja herkkä, ihmiset hymyilivät toisilleen, lopuksi kiitosvirsi kaikui keskellä yötä niin kovaa, että se kuului varmasti taivaisiin saakka. Messun päätteeksi kiersimme kirkon kynttilät kädessä laulaen. Satunnaiset alppilalaiset ohikulkijat katselivat ihmetellen ristisaattoa. Yömessun jälkeen itseäni virkeämmät jäivät myös yön pääsiäisaterialle, minä luikin kotiin nukkumaan. Ehkä tänä vuonna jaksan valvoa pitempään ja syödäkin.

Tässä muutama muu tärppi:

Kiirastorstaina illalla on messut Kalliossa ja Alppilassa, ja niissä messun päätteeksi kirkko puetaan mustiin. Alttarille jää vain punaisia ruusuja ja yksi kynttilä palamaan. Tästä Anu otti kauniita kuvia viime vuonna.

Pitkäperjantaina on Helsingin keskustassa Via Crucis -pääsiäisvaellus.

Nyt hiljaisella viikolla on kirkoissa musiikkia iltaisin, esimerkiksi tänään tiistai-iltana Tommi Niskala laulaa Kalliossa, keskiviikkona siellä soittaa Olli Pyylampi, lauantaina on sellomusiikkia. Jos osaat käyttää erittäin hankalasti käytettävää Helsingin seurakuntien tapahtumakalenteria, löytyy tarkempia tietoja sieltäkin.


Hyvää pääsiäistä!

Pia

Tunnisteet: , , , , , ,