html> Kallion kulma: 1+1+1 = Alppilan kirkon kahvila ja brunssi

1+1+1 = Alppilan kirkon kahvila ja brunssi

Terveisiä Alppilan kirkolta. Olen viettänyt viime viikkoina paljon aikaa yhdistämällä palasia toisiinsa, jotta aulan kahvilaravintola olisi valmis ottamaan avajaisvieraat vastaan ensi lauantaina.

Kuvista välittyy viime aikojen tunnelmia. Maikki Rantala maalaa taustalla upeaa muraalia, hän on auttanut myös kutsujen ja mainosten visuaalisen ilmeen kanssa. Minä olen etsinyt pöytiä, lamppuja ja tuoleja Anna Aromaan avustuksella, pyytänyt tarjouksia ja penkonut alelaareista kankaita.

Pöydissä on pidetty tapaamisia ja yritetty ratkaista Manun kanssa ruokalistaa, Pian kanssa viestintää ja järjestelyjä, Sarlotan kanssa kahvilan tilauksia, Tuulikin kanssa lastenhuoneen ohjelmaa, Maaritin kanssa apujoukkojen metsästämistä tarjoilemaan ja Leenan kanssa kukkia. Mitä vielä? Arton kanssa on yritetty saada maalaria paikalle maalaamaan seinää liitutaulumaalilla. Dj Bunuel on luvannut vastata musiikista. Monia yksityiskohtia on mietitty monien muidenkin henkilöiden kanssa, ja ihmisille on levitetty yhteistuumin kutsuja.

Jutun otsikko viittaa tähän yhteiseen ponnistukseen, palapeliin josta on määrä syntyä kahvilan avajaiset. Kari Latvuksen kanssa olemme yrittäneet pitää langat järjestyksessä, ja nyt Karin siirryttyä uuteen työpaikkaan vastuu on kahden kuukauden ajan minulla. Jännittävää ja inspiroivaa.

Otsikko viittaa myös palasiin, joista toiminta Alppilan kirkon aulassa koostuu. Miksi kahvilan avajaiset vietetään brunssilla? Miksi tiistaina lounas tarjoillaan eri tiskiltä kuin muina päivinä?

Olemme pohtineet, miten parhaiten viestisimme vaihtelevat aukioloajat ja monenlaiset ruokailut. Sunnuntaina vietetään messua ja kahvila on kiinni. Myös maanantaina kahvila on kiinni. Tiistaina Manun valmistaman ruuan saa kahdella eurolla, koska olemme kirkossa ja järjestämme monenlaisia kohtaamisia. Keskiviikkona, torstaina ja perjantaina kahvilasta saa ihanaa burgeri -tai keittolounasta. Lauantai onkin brunssipäivä.

Ajattelimme, että koska kaikesta tästä muodostuu kokonaisuus niin voimme ihan hyvin viettää kahvilan avajaisia brunssilla. Lauantai tuntui hyvältä päivältä juhlien järjestämiseen ja brunssi hyvältä tilaisuudelta juhlimiseen. Tunnelma on lauantaisin sopivasti astetta juhlavampi kun musiikki soi, pöytiin on katettu valkoiset liinat ja ihanat herkut ilmestyvät ruokailijoiden eteen kannettuina.

Lämpimästi tervetuloa! Tule avajaisiin, tule brunssille ja lounaalle ja kahville. Kerro meille miten viestintä onnistuu, avautuuko palapelin logiikka, mikä toimii ja mikä ei.

Avajaistapahtuman tiedot näet helposti täältä, ilmoittaudu mukaan puhelimella tai sähköpostilla. Jännittää, lauantaina startataan!

teksti&kuvat: Anu Rask


Tunnisteet: , , , , , , , , , ,