html> Kallion kulma: Lasten kanssa kuoroon?

Lasten kanssa kuoroon?

Kallion Kantaattikuoron vuosikokouspäivänä mieheni työvuoro kesti myöhään ja minulla oli kaikki kolme lasta mukanani kuoroharjoituksissa.

1-, 3- ja 5-vuotiaat poikani eivät ole kaikkein rauhallisimmasta päästä, mutta saamani palautteen mukaan ainakaan kaikki kuorokaverini eivät häiriintyneet heidän läsnäolostaan. Seurakuntakodin rakennuspalikkalelutkin säilyivät ehyenä, vaikka toiminnantarkastuksen aikana esikoinen keksi nakella palikoita portaita alas.

Kuopus oli vauvana harjoituksissa ja yhdessä esiintymisessäkin mukana. Neliöliina oli oiva apu silloin. Nyt, kun hänkin jo kävelee ja on hyvin äänekäs, en enää kehtaa tulla harjoituksiin kovin usein. Keskimmäisen kanssa kävimme kerran sen verran, mitä hän nukkui vaunuissa.

Vuosikokouspäivänä kuitenkin jäin toiminnantarkastuksen ja kokouksen väliseksi ajaksi harjoituksiin taaperoimetettävän kuopukseni kanssa. Isommat pojat pääsivät isänsä kanssa kotiin.

Istuimme pojan kanssa taimmaisen pöydän ääressä syömässä (ja sotkemassa kahdet vaatteet häneltä), sillä lapsi todennäköisesti olisi aiheuttanut häiriötä kuororiviin liittyessämme. Hyvin sieltäkin asti pystyi liittymään lauluun ja oppimaan. Sitä en tosin tiedä, oliko parin kymmenen metrin välimatkalla vaikutuksia samanaikaisuuteen. Toivottavasti ei.

Kantaattikuoro harjoittelee keskiviikkoisin Kallion srk-kodissa. Ison salin vieressä kerhohuoneessa on joka toinen viikko neulekerho, mutta joka toinen viikko kerhohuonetta voisi käyttää lasten tilana. Olisi hienoa saada joku seurakuntalainen vapaaehtoiseksi kerhonohjaajaksi niille väliviikoille vaikkapa vain harjoitusten alkupuoliskoksi 18.30-19.45. Palkkioksi hyvää mieltä ja välipalaa :) 

Kuva: Mirja


Olen kotoisin Oulusta, jossa kaikki seurakunnan kerhot ja pyhäkoulut ovat tavallisten nuorten tai aikuisten ohjaamia, joten mitään erityistä ammattia taustalle ei tarvita.

Jos haluat auttaa pienten lasten äitiä laulamaan, ota yhteyttä kallion.kantaattikuoro@gmail.com

Mirja, altto ja Kallion Kantaattikuoron ry:n rahastonhoitajaKallion kirkon pääsiäimessussa vuonna 2014 laulettiin Bachin kantaatti Christ lag in Todesbanden. Kuvassa solisti Aarne Pelkonen ja Mirja kuopuksensa kanssa. 

Kuva: Johanna Sarlio-Nieminen. 

Tunnisteet: