html> Kallion kulma: Uusi toimari, ryhmäsiunaus ja New Orleans

Uusi toimari, ryhmäsiunaus ja New Orleans


Laskiaisena 2015 Alppilan kirkolla oli hyvä meininki. Iltapäivällä tarjolla oli etnisiä ruokia eri maailman kulmilta ja messussa tuli sylintäydeltä tukea uuteen työhön. Helmikuun 15. päivä oli 46. päivä minulle Alppilan kirkon toiminnanjohtajana ja kuten valtakunnassa nykyisin sanotaan: fantastista! Upea kirkko, upea tiimi, upeita ihmisiä Alppilassa!

Alppilan kirkko saa uuden käänteen päiväkirjaansa vuoden 2015 alussa. Kirkolla on nyt oma työntekijätiimi ja toiminnanjohtaja. Toimareita on monessa firmassa, mutta kirkossa vielä nykyisin niukasti. Nimeke on kuitenkin mukava ja osuva: tarkoitus on johtaa sitä toimintaa, mitä Alppilan kirkolla tapahtuu. Tammikuussa vahvistettiin samalla se, että muutamat Kallion seurakunnan työntekijöistä panostavat erityisesti Alppilan kirkon toimintaan. Meitä on yhteensä tusinan verran, mukana viron- ja kiinankielisen työn papit. Ruokaa


Alppilan kirkon aulassa oli laskiaisena etiopialaista perinneruokaa, espanjalaisia tapaksia, virolaisia herkkuja, wokkia Kiinasta ja blinejä Alppilasta. Kansainväliselle ruokamatkalle osallistui pitkälle yli sata suuta ja ruoka maistui hyvin. Kaikki ruokamaksut menivät Suomen Lähetysseuran työn tukemiseen. 

Alppilan kirkolla syödään muulloinkin: lauantain brunssi on hyvässä maineessa - eikä syyttä. Seuraavaksi suunnitelmissa on laajentaa lounaskahvilan toimintaa myös kolmeen arki-iltaan tiistaista torstaihin. iltakahvilaan kaivataan vapaaehtoisia tekijöitä, samoin kuin Alppilan kirkon tilojen aukiolon varmistamiseen ti-to klo 15-18. Jos kiinnostuit asiasta, ota yhteyttä!Laskiaismessu


Laskiaisena messussa New Orleans -tyylisestä meiningistä vastasi Samuli Rask, jonka tuuba antoi rytmiä kulkueelle. Tuuban tahdissa marssiessa tuli mieleen, että tämä voisi olla hieno tyyli muutenkin messussa. Rento ja letkeä tyyli antaa mukavasti suuntaa muuhunkin menoon. 

Toinen upea kohta laskiaismessussa oli joukkosiunaus. Kirkkoherra Teemu Laajasalon johdolla monikymmenpäinen joukko painoi kätensä päälleni ja pyysi siunausta matkaan. Huoma ja hieno hetki!

Samassa messussa julkistin Alppilan kirkon manifestin. Se on luettavissa Kirkonkellari -verkkolehdessä tämän linkin takana. 

Tule ja vaikuta!


Alppilan kirkon toimintaan voi vaikuttaa. Seuraava suunnittelu- ja unelmointipäivä on sunnuntaina 15.3. klo 13.30-15.30.

Kari Latvus
Kuva siunauksesta: Olli Stålström
Muut kuvat laskiaissunnuntain tunnelmista: Anu Rask

Tunnisteet: , , , , , , ,